Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2016

Μια πρώτη γνωριμία με το Cymbidium!

Ποτέ μου δεν κατάλαβα την εμμονή του αγοραστικού κοινού με τις Phalaenopsis αφού υπάρχουν τα Cymbidium ή Κυμβίδια στην γλώσσα μας. 


Οι ορχιδέες αυτές είναι πανέμορφες και κάθε ανθοφόρος μπορεί να φτάσει και τα δεκαπέντε με είκοσι τεράστια άνθη.  Αρκετές ποικιλίες είναι αρωματικές και οι περισσότερες λιγότερο απαιτητικές από την γνωστή μας Phalaenopsis. 


Επειδή αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, επιβεβλημένες για την επικείμενη ανθοφορία τους, μπορούν να κοσμούν τους κήπους ή τα μπαλκόνια σας έξω όλο το χρόνο. Απαιτούν αρκετό φως χωρίς απ' ευθείας έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. 


Με την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση  το φυτό αυτό μπορεί να διατηρηθεί για πάρα πολλά χρόνια. Η ανθοφορία του συμπίπτει με το διάβα του χειμώνα και  διαρκεί σχεδόν όλη την άνοιξη. Το Cymbidium είναι η μόνη ορχιδέα που καλλιεργείται στη χώρα μας. Στη Σάμο, τα θερμοκήπια ορχιδέας του Γιακουμή Αμυρσώνη τροφοδοτούν μεγάλο μέρος της ελληνικής αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα είναι εισαγωγής. Αν το αποφασίσετε η άνοιξη είναι η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για να γίνει μέρος της λουλουδοσυλλογής σας. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

6 σχόλια :

  1. Καλημέρα.Εχω δύο ορχιδέες αυτής της οικογένειας και η μία που είχε πανέμορφα πράσινα άνθη δεν έχει ανθίσει ποτέ ξανα.Ειναι εύρωστη, υγιής και την έχω δίπλα στην άλλη που ανθίζει κάθε χρόνο.Τις αγόρασα μαζί πριν οκτώ περίπου χρόνια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό.Η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Κάποια φυτά είναι τεμπέλικα για αυτό πρέπει να την βοηθήσετε με λίπασμα πλούσιο σε φώσφορο και κάλιο την εποχή που ξεκινούν να δημιουργούνται οι ανθοφόροι. Αυτό για τις περισσότερες Cymbidium συμβαίνει το φθινόπωρο. Τις έχετε μεταφυτεύσει καθόλου αυτή την οκταετία; Έχετε βάλει ποτέ λίπασμα; Είναι σημαντικό το ιστορικό.Επίσης να θυμάστε ότι δύο φυτά ποτέ δεν είναι ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που μπορώ να βρω μία πορτοκαλί και μια κόκκινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισκεφτείτε τη σελίδα μου στο facebook καθώς γίνεται αναρτήσεις για πωλήσεις φυτών σε συνεργασία με μεγάλα φυτώρια.

      Διαγραφή
  4. θέλω φυτά που ανθίζουν σχεδόν όλο το χρόνο,και καρποφόρα όπως λωτό,καστανιά,μπανανιά,δαμάσκηνα,μεγάλες γλυκές βανίλιες με φροντίδα και προσανατολισμούς.ευχαριστώ.μένω Ερετρια 500m από την θάλασσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γεωπονικό κέντρο της περιοχής που θα δει το χώρο σας. Δεν μπορώ να δώσω με συνέπεια μια απάντηση χωρίς να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή