Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016

Κεραμικά γλαστράκια για ορχιδέες. Κομψά και πρακτικά!

Πήλινες γλάστρες!

Δεν είναι τυχαίο που οι γλάστρες από ανέκαθεν κατασκευάζονταν από πηλό μέχρι που το πλαστικό μπήκε στη ζωή μας. Οι κεραμικές γλάστρες προσφέρουν συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο υλικό τον καλύτερο δυνατό αερισμό στο υπόστρωμα κάθε φυτού και κατ΄επέκταση στο ριζικό του σύστημα. Μια γλάστρα από πηλό ειδικά σχεδιασμένη για ορχιδέες, με τρυπούλες για να βρίσκουν οι ρίζες διέξοδο, αποτελούν ιδανική επιλογή για τους καλλιεργητές τους. Ακόμη και αν προτιμάτε να έχετε την ορχιδέας στην παραδοσιακή πλαστική διάφανη γλάστρα η χρήση μιας κεραμικής ως κασπό είναι εξίσου ιδανική καθώς δεν επιτρέπει να εγκλωβίζεται η υγρασία μεταξύ πλαστικής και διακοσμητικού κασπό. 




Στο συγκεκριμένο τύπο γλάστρας το νερό τοποθετείται στο εσωτερικό της και λόγω του πορώδους χαρακτήρα του πηλού η υγρασία και τη βοήθεια του σφάγνου μεταφέρεται με φυσικό τρόπο στις ρίζες της ορχιδέας.





Δείτε εδώ κατάλογο με διαφορετικά σχέδια εξαιρετικής αισθητικής! Μπορείτε να παραγγείλετε γλάστρες στις διαστάσεις που επιθυμείτε στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα Κεραμικά Μαραθών. Οι τιμές ξεκινούν από 4 euro και φτάνουν περίπου τα 20 euro στα πολύ μεγάλα μεγέθη ή στις γλάστρες με σμάλτο. 

Εγώ το τόλμησα και δεν τα χορταίνω!
Το γήινο χρώμα του πηλού με ξετρελαίνει! Όσο για τις τρυπούλες στο πάνω μέρος της γλάστρας δεν είναι τυχαίες. Επιτρέπουν να περάσουμε καλαμάκια από μπαμπού για να στηρίζουμε τα φυτά μας.














Σημείωση: Η συγκεκριμένη, όπως και οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση που αναφέρεται σε προμηθευτές ή προϊόντα δεν έχει διαφημιστικό χαρακτήρα. Είναι προϊόν προσωπικής εμπειρίας και εκτίμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου