Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2016

Μια πρώτη γνωριμία με την Cattleya.






Από τις αναρίθμητες ποικιλίες των ορχιδοειδών οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο την Phalaenopsis. Δεν μας αδικώ βέβαια αφού κυρίως αυτή η ποικιλία διατίθεται στην Ελληνική αγορά. 
Ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσουμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές.





Το γένος Cattleya - Κατλέγια - αναφέρεται συχνά ως η βασίλισσα των ορχιδεοειδών. Είναι από εύκολη στην καλλιέργειά της και καλή επιλογή για αρχάριους καθώς προσαρμόζεται στο περιβάλλον ευκολότερα από άλλα γένη. Καθόλου απαιτητική σε νερό αλλά πολύ σε φως. Η δομή της είναι εντελώς διαφορετική από αυτή της Phalaenopsis. Αναπτύσσει ψευδοβολβούς με ένα ή και περισσότερα φύλλα. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε φλοιό, λέκα, λάβα ή και μείγμα από αυτά (δείτε εδώ πως μεταφυτεύουμε μια cattleya).


Τα εξωτικά της λουλούδια, έχουν έντονα εντυπωσιακά χρώματα, είναι συνήθως αρωματικά. Ανάλογα με το είδος διαφέρουν τόσο σε χρώμα όσο και σε σχήμα. Δυστυχώς στην ελληνική αγορά οι αρωματικές ποικιλίες είναι δυσεύρετες. Μόνο στην ανθοκομική έκθεση της Κηφισίας τις βρήκα (διαβάστε εδώ ή δείτε το video). Βασικό μειονέκτημά τους, η μικρή σε χρονική διάρκεια ανθοφορίας τους. 



Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου