Σάββατο, Απριλίου 28, 2018

Αγοράζοντας ορχιδέες από την ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς.

Είχα χρόνια να πάω στην ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς. Ίσως από την εποχή που έκανα ρομαντικούς περιπάτους στα βόρεια προάστια. Φέτος όμως το έβαλα πείσμα και είπα θα πάω γιατί οι φήμες λένε ότι υπάρχει ένα περίπτερο με μεγάλη ποικιλία σε ορχιδέες. Έτσι λοιπόν με το που ξεκίνησε η έκθεση έτρεξα πρώτη, πρώτη να βουτήξω τα καλά φυτά. 😀

Κατηφορίζοντας το άλσος δεξιά συναντά κανείς το περίπτερο του Αμυρσώνη που ειδικεύεται στα Cymbidium. Εϊχε αρκετά μεγάλη ποικιλία όχι τόσο σε χρώματα όσο σε πολλά και διαφορετικά μεγέθη για όλα τα βαλάντια. Εκεί θα βρείτε και Phalaenopsis με δύο ανθoφόρους γύρω στα 13 ευρώ και Βάντες - πολύ ακριβές θα έλεγα - στα 80 ευρώ. Προσωπικά ξετρελάθηκα με τις απανθισμένες, μεγάλες και υγιέστατες Phalaenopsis,  στα 5 ευρώ, που είναι έτοιμες να δώσουν δευτερεύουσα ανθοφορία πάνω στους παλιούς ανθοφόρους.
 👇👇👇👇👇👇




Κάπου εκεί στο τέρμα της έκθεσης βρήκα και το περίπτερο του Δημήτρη Λιόντα. Εκεί πραγματικά πρέπει να έχεις μεγάλη θέληση για να μην ξεφύγεις καθώς είχε πάρα πολλά και διαφορετικά γένη. Phalaenopsis με δυο ανθοφόρους αλλά και mini, Vanda, Paphiopedilum, Dentrobium nobile και Berry, Miltoniopsis/Miltonia, πάρα πολλές αρωματικές ορχιδέες τύπου Cambria, αρωματικές Cattleya και Zygopetalums. Ευτυχώς κατάφερα και συγκρατήθηκα φεύγοντας αγκαλιά με μια Cattleya και ένα Dendrobium Berry. Αν επισκεφτείτε το συγκεκριμένο περίπτερο πείτε στην κ. Σωσώ, που εξυπηρετεί τους επισκέπτες της έκθεσης, ότι είστε αναγνώστες του allaboutorchids.gr για να σας κάνει καλύτερη τιμή. 

Paphiopedium











Paphiopedilum

Paphiopedium
Oncidopsis (Burrageara) Nelly

Miltonia

Dendrobium Berry

Cambria
Mini Phalaenopsis



Mini Phalaenopsis

Phalaenopsis

Phalaenopsis

Mini Phalaenopsis

Vanda, Dendrobium Nobile
Γενικά στην έκθεση υπάρχουν ακόμη δυο τρία περίπτερα που έχουν και ορχιδέες σε πολύ καλή τιμή,  κυρίως Phalaenopsis. Πριν καταλήξετε από που θα πάρετε τα φυτά σας κάντε μια βόλτα για να συγκρίνετε τιμές. Υπάρχουν διαφορές της τάξης των 2-3 ευρώ. Και μην ξεγελαστείτε από την πλούσια ανθοφορία των φυτών. Επιλέξτε φυτά με υγιές ριζικό σύστημα, ίχνη νέας βλάστησης και πολλά και μεγάλα μπουμπούκια.

Καλά ψώνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου