Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017

Μια πρώτη γνωριμία με τα αερόφυτα.


Ανακάλυψα τα αερόφυτα πριν περίπου ένα χρόνο και η σχέση μου μαζί τους είναι αυτό που λέμε love at first sight. Με γοητεύει απίστευτα η αίσθηση γυμνόριζων φυτών που δεν χρειάζονται ούτε χώμα, ούτε γλάστρα,  που τρέφονται με τον αέρα και την ελάχιστη βοήθειά μας σε ότι αφορά την υγρασία.


Αν και εσείς λοιπόν αρέσκεστε σε φυτά που θέλουν ελάχιστη περιποίηση, έχουν μικρό κόστος, φυτά που δεν θέλουν συχνό πότισμα, δεν θέλουν γλάστρα και χώμα αλλά μόνο φως και μια περίοπτη θέση κάπου στο χώρο σας τότε σίγουρα τα αερόφυτα θα σας ξετρελάνουν!
Υπάρχουν πάνω από 700 είδη για να διαλέξετε!



Τα αερόφυτα είναι επίφυτα και μεγαλώνουν χωρίς έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε οποιοδήποτε υλικό ή να μπουν σε οποιοδήποτε δοχείο επιτρέπει τον αερισμό και τον φωτισμό τους. Η ιδιότητά τους αυτή τους δίνει ιδιαίτερη αισθητική αξία κάνοντας τα την πιο trendy τάση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο χώρο μας είτε μόνα τους είτε σε συνθέσεις μαζί με άλλα φυτά δημιουργώντας υπέροχα terrariums. Απλά αφήστε την φαντασία σας να μεγαλουργήσει και όταν τα βαρεθείτε δεν έχετε παρά να τους αλλάξετε θέση. Οι απαιτήσεις τους σε φροντίδα ελάχιστες. Πότισμα κάθε 10-15 ημέρες με ενδιάμεσους ψεκασμούς σε περιόδους ξηρασίας. Αν είστε τυχεροί θα σας ανταμείψουν με μια εξωτική ανθοφορία. Τα αερόφυτα αποτελούν ένα εξαιρετικά πρωτότυπο δώρο που θα εντυπωσιάσει ακόμη και αυτούς που δεν το έχουν με την κηπουρική, ενώ κοστίζουν λιγότερο από ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια.


Παρότι μπορεί να τα αγοράσει κανείς σε επιλεγμένα ανθοπωλεία, η αγορά τους μέσω e-shop εξυπηρετεί από πολλές απόψεις καθώς θα τα βρείτε σε μεγαλύτερη ποικιλία συγκριτικά με ένα ανθοπωλείο. Αυτή τη στιγμή η airplants.gr προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αγοράς. Τους τα παρήγγειλα λοιπόν και μου ήρθαν μέσα σε λίγες μέρες μέσα σε μια εξαιρετική και καλόγουστη σκευασία, που για εμένα την φιλότεχνη μετράει πολύ 😜, μαζί με οδηγίες για τη φροντίδα τους. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την προσεγμένη και επαγγελματική δουλειά που συνόδεψε την αγορά μου. Η εντύπωση που πήρα είναι ότι πίσω από το εμπόριο κρύβεται πολύ αγάπη και μεράκι για τα φυτά με υψηλής ποιότητας αισθητική.




Κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου