Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2022

Στρελίτσια. Το πουλί του παραδείσου.

Η Στρελίτσια - strelitzia - είναι αειθαλές καλλωπιστικό φυτό που ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά πορτοκαλί-μπλε άνθη της που θυμίζουν ράμφος παραδείσιου πουλιού. Αν έχετε κήπο, είναι ένα φυτό που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας. Ευδοκιμεί όμως μια χαρά και σε γλάστρα. Όπως όλα τα φυτά έτσι και η πανέμορφη Στρελίτσια έχει τα κόλπα. της.

Αγοράστε τη μεγάλη και ανθισμένη. Επειδή είναι φυτό αργή ανάπτυξης θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετά χρόνια για να ανθίσει στα χέρια σας. Η αλήθεια είναι ότι θα σας κοστίσει.

Αν τη φυτεύσετε στη γη αφήστε τη μόνη της να δεσπόζει στο χώρο. Με τα χρόνια θα επεκταθεί σε πλάτος και δεν χρειάζεται δίπλα της άλλα φυτά. Αν τη βάλετε σε γλάστρα να θυμάστε ότι της αρέσει το στρίμωγμα σε ότι αφορά το πλάτος της γλάστρας. 

Επιλέξτε μια φωτεινή ή ημισκιερή θέση στο χώρο σας προστατευμένη από τα δυνατά και κρύα ρεύματα. 

Για να βοηθήσετε το φυτό σας να αναπτυχθεί σωστά το λιπαίνετε με ισορροπημένο λίπασμα της επιλογής σας από της αρχές της άνοιξης μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου που είναι η περίοδος ανάπτυξης και ανθοφορίας. 

Τώρα αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολο υπάρχει η ακόλουθη επιλογή:

Κομμένα άνθη στο βάζο σας!!!! Διατηρούνται πάνω από μήνα!

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου