Σάββατο, Ιουνίου 04, 2022

Πόσο φως χρειάζονται τα φυτά μας.

Όλα τα φυτά θέλουν άπλετο φως για να ευδοκιμήσουν ακόμη και αυτά που περιγράφεται ότι ευδοκιμούν σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Η απευθείας έκθεσή τους όμως στο ηλιακό φως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και πριν αποφασίσετε που θα τοποθετήσετε το νέο σας φυτό, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Οι πλειοψηφία των φυτών που αγοράζουμε προέρχονται από φυτώρια με τεχνητές συνθήκες φωτός οπότε η απευθείας έκθεσή τους στο άμεσο ηλιακό φως είναι κάτι που πρέπει να γίνει σταδιακά ανάλογα με την εποχή αλλά και την ηλικία του φυτού. Όσο μικρότερο τόσο πιο ευαίσθητο.

Δεν είναι όλα τα φυτά ανθεκτικά στο άμεσο ηλιακό φως και αυτό εξαρτάται από τον τύπο του φυτού και φυσικά από την εποχή. Φυτά που το χειμώνα μπορεί να τα ψήνει ο ήλιος το καλοκαίρι αν εκτεθούν στις καυτές ακτίνες του μπορεί να καούν για αυτό η ηλιοπροστασία είναι το άμεσο μέλημά σας. 

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και τα πολύ ανθεκτικά φυτά στο άμεσο ηλιακό φως αντιδρούν διαφορετικά σε συνδυασμό με τον τύπο φύτευσής σου. Ο γενικός κανόνας είναι ότι φυτά σε γλάστρα πρέπει να εκτίθενται λιγότερες ώρες στις καυτές ακτίνες του ήλιου γιατί διαφορετικά θα αφυδατωθούν.

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου