Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2022

Βιβούρνο. Βάλτε μια χιονόμπαλα στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας.

Το Βιβούρνο είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και ανθεκτικούς θάμνους χειμερινής άνθισης πλήρως προσαρμοσμένος στο κλίμα της χώρας μας. Πέρα από το υπέροχο γυαλιστερό πράσινο σκούρο φύλλωμά του (Viburnum tinus) το Βιβούρνο φημίζεται για τα υπέροχα λευκά και ελαφρώς αρωματικά, σε κάποιες ποικιλίες, άνθη του που κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στην καρδιά του χειμώνα. 

Αν έχετε την πολυτέλεια του κήπου δώστε μια θέση στο Βιβούρνο εκεί που άλλα φυτά δεν ευδοκιμούν. Βέβαια όσο πιο πολύ ήλιο μαζεύει το χειμώνα τόσο πιο πλούσια η ανθοφορία του. Το Βιβούρνο μπορεί να αναπτυχθεί και σε γλάστρα απλά θέλει σωστό κλάδεμα προκειμένου να σας δώσει ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα και να μην αναπτυχθεί άναρχα. Είναι σημαντικό να έχει πρόσβαση στον ήλιο από κάθε κατεύθυνση. 

Το Βιβούρνο δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στο χώμα φύτευσης. Τακτική λίπανση και σωστή θέση στο χώρο αρκούν για να σας ανταποδώσει τη φροντίδα. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου