Σάββατο, Δεκεμβρίου 14, 2019

Ω 'Ελατο! Αληθινό ή Ψεύτικο;

Τι έλατο θα στολίσετε φέτος; Αληθινό ή ψεύτικο; Πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση διαβάστε τα παρακάτω.
Για τους υπέρμαχους του αληθινού. Ναι, δεν υπάρχει τίποτα το ωραιότερο από ένα ολόφρεσκο έλατο μέσα στο σπίτι που μοσχοβολάει. Το αισθητικό αποτέλεσμα δύσκολα θα συγκριθεί με αυτό που προσφέρει ένα ψεύτικο ακόμη και αν είναι άριστης ποιότητας. Δυστυχώς όμως τα πλεονεκτήματα τελειώνουν εδώ. Αν θέλετε να έχετε το σπίτι στολισμένο πάνω από ένα μήνα η λύση αυτή δεν είναι για εσάς. Το δέντρο θα ξεκινήσει να μαδάει μετά τις πρώτες δέκα με δεκαπέντε ημέρες και τις επίμαχες μέρες των γιορτών ίσως έχει μεταμορφωθεί σε Κλαίουσα Ιτιά.


Αν τώρα θέλετε να είναι και μεγάλο για να δείξει επιβλητικό μέσα στο χώρο σίγουρα θα σας δυσκολέψει και να το μεταφέρετε μέσα στο σπίτι αλλά και να απαλλαγείτε από αυτό. Και μην μου πείτε ότι θα το κάνετε καυσόξυλα. Σας προειδοποιώ, τόσο τα φύλλα όσο και τα ξυλώδη μέρη του είναι πολύ εύφλεκτα και το τζάκι σας κινδυνεύει να σκάσει σαν Πασχαλιάτικο βεγγαλικό. Η αγορά φυτού σε γλάστρα είναι μια λύση, αν έχετε φυσικά που να φυτέψετε μετά γιατί δεν θα αντέξει, ειδικά σε περιοχές με ήπιο χειμώνα και πολύ ζεστό καλοκαίρι. Το κόστος του ξεφεύγει αρκετά και πάντα  είναι ανάλογο με το μέγεθός του. 


Τώρα για τους υπέρμαχους του ψεύτικου. Ναι, μπορείτε να το στολίσετε όσο νωρίς θέλετε χωρίς να σας απασχολήσει η φθορά του. Αν τώρα επιθυμείτε ένα δέντρο πολύ κοντά στην εικόνα του αληθινού θα πρέπει να επενδύσετε ένα ποσό αλλά νομίζω ότι θα το αποσβέσετε σύντομα. Αν τώρα με τα χρόνια το βαρεθείτε δεν έχετενπαρά να αλλάξετε ύφος αλλάζοντας απλά τα ύφος που έχουν τα στολίδια σας. Τις βουτιές στο πατάρι ή το ανέβα κατέβα στην αποθήκη δεν θα τα γλιτώσετε βέβαια. 
Υπάρχει ιδανική επιλογή; Μια που να συνδιάζει την ομορφία του αληθινού και την διάρκεια του ψεύτικου; Δοκιμάστε να στολίσετε ένα Δεντρολίβανο. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου