Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2019

Τα μυστικά για πλούσια ανθοφορία.


Διαβάζοντας σχόλια μεταξύ των εραστών της ορχιδέας μου ήρθε η έμπνευση για αυτό το σύντομο άρθρο. Ρωτούσε η μια φίλη την άλλη τι λίπασμα βάζει και έχει τόσο πλούσια ανθοφορία. Λοιπόν μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι όποιο λίπασμα και να βάλετε αν δεν συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, πλούσια ανθοφορία δεν  πρόκειται να έχουμε.


Σίγουρα το λίπασμα είναι ένας παράγοντας όχι όμως η  κύρια αιτία της πλούσιας ανθοφορίας. Άλλοι παράγοντες λειτουργούν συνδυαστικά για να έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Για εμένα ο κυριότερος είναι το φως. Μπορεί οι Phalanopsis να χαρακτηρίζονται ως μετρίων απαιτήσεων σε φως ορχιδέες, όμως πιστέψτε με, όσο περισσότερο φως τους δώσουμε τόσο πιο πλούσια θα είναι η ανθοφορία και αυτό πάντα σε συνδυασμό με τη σωστή λίπανση,  τη φυσική κατάσταση του ίδιου του φυτού και τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας.


Στα περισσότερα φυτά, εφόσον τύχουν κατάλληλης φροντίδας, η ποιότητα της ανθοφορίας με τα χρόνια μπορεί να βελτιωθεί. Όμως είναι και πολύ πιθανόν να παρατηρήσουμε και το ακριβώς ανάποδο καθώς πολλές φορές τα φυτά εξαντλούνται με το χρόνο. Δώστε φως λοιπόν και σωστή φροντίδα και τα πλούσια άνθη θα έρθουν.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου