Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2019

Ανθισμένες Μαγνόλιες. Η άνοιξη είναι εδώ ντυμένη στα λευκά και ροζ.



Με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τον τελευταίο καιρό σκέφτηκα να σας μιλήσω για ένα φυτό πολύ ανθεκτικό στο κρύο αλλά και πολύ εντυπωσιακό. Αφορά δυστυχώς όσες από εσάς έχουν την τύχη να έχουν κήπο για να το φιλοξενήσει καθώς γίνεται - ανάλογα με την ποικιλία - τεράστιο σε ύψος και πλάτος


Ο λόγος για τη Μαγνόλια, καλλωπιστικός θάμνος ή δέντρο φυλλοβόλο ή αειθαλές με λευκά αρωματικά ή ροζ άνθη - τα χαρακτηριστικά αυτά διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία. Το εντυπωσιακό με τις φυλλοβόλες ποικιλίες είναι ότι τα τεράστια άνθη εμφανίζονται πριν την ανάπτυξη των φύλλων. Αν βρει το κατάλληλο ελαφρύ έδαφος και ημισκιερή θέση σε περιοχές με πολύ έντονη ηλιοφάνεια, η Μαγνόλια εξελίσσεται σε ένα δέντρο ή θάμνο εξαιρετικής ομορφιάς. Αν έχετε λοιπόν μια γωνία κάπου στον κήπο προστατευμένη από το βοριά και τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, η Μαγνόλια θα βρει σίγουρα τη θέση της. Οι υπόλοιπες μπορούμε απλά να τη θαυμάσουμε όπου την εντοπίσουμε και να σκύψουμε πάνω από τα άνθη της να μυρίσουμε το άρωμά τους.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου