Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2019

Βάζουμε στην κρεβατοκάμαρά μας τη "Γλώσσα της Πεθεράς"


Κάθε Τετάρτη βράδυ βρίσκομαι σε κατάσταση πανικού αναζητώντας θέμα για το Κυριακάτικο άρθρο στο jenny.gr. Πέμπτη βράδυ τα δάκτυλα χορεύουν πάνω στο πληκτρολόγιο καθώς μια νέα ιδέα γεννιέται πάντα στο παρα πέντε. Αυτή την Κυριακή λοιπόν ο λόγος περί της "Γλώσσας της Πεθεράς". Ναι καλά διαβάσατε, η Sansevieria trifasciata, γνωστή ως "γλώσσα της πεθεράς" ή ως "snake plant", βρίσκεται πρώτη στη λίστα των επιλογών για όσες από εμάς θέλουν ένα πανεύκολο στη φροντίδα φυτό με ευεργετικές ιδιότητες για το χώρο μας.


Η Sansevieria trifasciata, σε αντίθεση με άλλα φυτά, απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για το λόγο αυτό θεωρείται ιδανικό φυτό εσωτερικού χώρου τόσο για το σπίτι όσο και για τον επαγγελματικό μας χώρο. Η παρουσία της επιβάλλεται ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα για ευχάριστο και ανάλαφρο ύπνο. 


Ιδανική για κάθε πολυάσχολη γυναίκα καθώς η φροντίδα της δεν απαιτεί παρά ελάχιστο από τον πολύτιμο χρόνο μας. Επειδή συγκρατεί νερό στα φύλλα της δεν χρειάζεται συχνό πότισμα.  Από την άνοιξη και μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου προσθέστε στο νερό της λίπασμα πλούσιο σε άζωτο κατάλληλο για πράσινα φυτά για να την δείτε να μεγαλώνει όλο και πιο πολύ. Μπορεί να ευδοκιμήσει και σε σκιερά μέρη. Αν όμως της δώσετε φως χωρίς απευθείας έκθεση στον ήλιο θα αναπτυχθεί πολύ πιο γρήγορα. Είναι φυτό που δεν χρειάζεται άμεση μεταφύτευση. Τοποθετείστε τη γλάστρα της μέσα σε ένα εντυπωσιακό κασπώ που να αναδεικνύει αισθητικά το χώρο σας. Αν τα καταφέρετε και μείνει μαζί σας πολλά πολλά χρόνια κάποια στιγμή θα σας χαρίσει και λευκά άλλα όχι εντυπωσιακά άνθη της. 


Η Sansevieria trifasciata αποτελεί εξαιρετική επιλογή για δώρο καθώς δεν πρόκειται για ιδιαίτερα ακριβό φυτό. Η τιμή της διαφέρει βέβαια ανάλογα με το μέγεθος. Επειδή είναι εύκολη στη φροντίδας της θα ικανοποιήσει και τον πιο αδαή με τα φυτά παραλήπτη. Τώρα αν είστε γυναίκα με χιούμορ δωρίστε και μια στην πεθερά σας.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου