Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2018

Τα δύο πράγματα που χρειάζονται τα φυτά μας για να είναι όμορφα και υγιέστατα.



Δεν είναι δύσκολο τα φυτά στον κήπο, στο μπαλκόνι ή στο εσωτερικού του σπιτιού μας να δείχνουν εύρωστα αν δεχτούμε ότι χρειάζονται, εκτός από το νερό και το φως, δύο πολύ βασικά πράγματα.


  • Σωστή λίπανση. Το έχω γράψει πολλές φορές, φυτά που αναπτύσσονται σε γλάστρα ή στο αστικό περιβάλλον δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν χωρίς το κατάλληλο λίπασμα. Ποιο είναι αυτό; Θα σας το πω λίαν συντόμως.
  • Χρήση φυτοφαρμάκων, χημικών ή βιολογικών. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε έντομα και ασθένειες χωρίς φάρμακα. Εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα πρέπει να βρίσκονται υποχρεωτικά σε κάποιο ντουλάπι μέσα στο σπίτι. Αυτοσχέδια σκευάσματα αφορούν μικρής έκτασης προσβολές. Μπορεί να φέρουν θετικά βραχυχρόνια αποτελέσματα, όμως η χρήση τους μπορεί να κάψει τα φυτά μας αν μας ξεφύγουν οι αναλογίες. Σε γεωπονικά κέντρα θα βρείτε φάρμακα για κάθε ασθένεια. Συνήθως ένα βασικό εντομοκτόνο και ένα μυκητοκτόνο είναι αρκετά για να καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων. 

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση τους μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook για βασικές οδηγίες.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍 στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου