Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

Νυχτολούλουδο. Το πιο αρωματικό φυτό που δεν πρέπει να λείπει από καμία συλλογή.

Δεν νοείται κήπος χωρίς χρώμα, χωρίς άρωμα όμως; Για μένα το δεύτερο έχει περισσότερη σημασία καθώς τα αρώματα ξυπνούν τις αισθήσεις. Σκέφτηκα λοιπόν να αφιερώσω μερικά από τα Κυριακάτικα άρθρα μου στα πιο αρωματικά ανθοφόρα φυτά. Μην περιμένετε να διαβάσετε για τριανταφυλλιές και τα παρόμοια, αλλά για φυτά που το άρωμά τους ξεφεύγει από την εμβέλεια του άνθους και διαχέεται στην ατμόσφαιρα.


Βασιλιάς όλων στην ένταση του αρώματος ένα και μοναδικό φυτό, το νυχτολούλουδο. Πρόκειται για έναν θάμνο που δεν θα σας γεμίσει καθόλου το μάτι αλλά που τα μικροσκοπικά λευκά άνθη του είναι αρκετά για να μοσχοβολήσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Το νυχτολούλουδο αγαπά το φως, δεν αντέχει τον καυτό ελληνικό ήλιο και του αρέσει το νερό με την προϋπόθεση ότι το χώμα του στραγγίζει καλά. Αυτά τα τρία είναι αρκετά για να απολαύσουμε εμείς το μεθυστικό άρωμά του.





Αγοράστε ένα σχετικά μεγάλο φυτό. Κοστίζει ελάχιστα, γύρω στα 10 ευρώ. Τοποθετήστε το σε πήλινη γλάστρα μακριά από τις ακτίνες του ήλιου. Αν δείτε ότι κιτρινίζει τα φύλλα του σημαίνει είτε ότι το ποτίζετε υπερβολικά αλλά κυρίως ότι το φυτό καίγεται. Πριν περιορίσετε το πότισμα αλλάξτε του θέση.  Αντέχει σε θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν. Απλά αν καεί το χειμώνα φυλάξτε τη θέση του για ένα καινούριο την επόμενη άνοιξη. Τι αξία έχουν 10 ευρώ.  Ανθίζει από τώρα μέχρι και τα μέσα του φθινοπώρου!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.
Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου