Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018

Ιβίσκος, το απόλυτα κλασσικό κομμάτι κάθε λουλουδοσυλλογής



Ο ιβίσκος είναι από τα πολύ πολύ αγαπημένα μου φυτά. Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά είδη του, τα οποία διαφέρουν κυρίως ως προς το άνθος, που μπορούν να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Μονός ή διπλός σε πολλά χρώματα,  δίχρωμος ή μονόχρωμος είναι ιδανική επιλογή για το χώρο μας. 


Τώρα το καλοκαίρι θέλει πολύ νερό αλλά είναι από τα φυτά που δύσκολα θα σαπίσετε από το υπερβολικό πότισμα. Ακόμη και αν τον ξεχάσετε απότιστο θα σας το συγχωρέσει πολύ σύντομα μετά από ένα βαθύ πότισμα. Ο ιβίσκος είναι φυτό που θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να τον ξεκάνετε.


Το βασικό του πρόβλημα είναι το κρύο τον χειμώνα. Μόλις η θερμοκρασία πέσει εκεί γύρω στο μηδέν "καίγεται" αν δεν προστατευθεί, όμως θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του την ερχόμενη άνοιξη. Αν ο ιβίσκος σας είναι μικρό φυτό, τις δύσκολες μέρες του χειμώνα πρέπει να μεταφερθεί σε πολύ καλά προστατευμένο από το κρύο χώρο ή να σκεπαστεί με ειδικό πανί παγοπροστασίας.


Νωρίς την άνοιξη και μόλις τον δείτε να βγάζει νέα φυλλαράκια, ξεκινήστε τη λίπανση με ισορροπημένο λίπασμα 20 20 20 για να χαρείτε τα άνθη του μέχρι τις αρχές του χειμώνα. Ο ιβίσκος δεν είναι ιδιαίτερα αρρωστιάρης συγκριτικά με άλλα φυτά.  Μελίγκρα και κάμπιες οι βασικοί εχθροί του, τους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε με βιολογικά εντομοκτόνα. 


Αν έχετε επιχειρήσει στο παρελθόν να τα βρείτε μαζί του και δεν τα έχετε καταφέρει σας συστήνω να δοκιμάσετε πάλι. Όταν ο ιβίσκος εγκλιματιστεί στο χώρο μας και δυναμώσει με τα χρόνια, θα σας δώσει μεγάλη αισθητική ικανοποίηση με ελάχιστη φροντίδα.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.
Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου