Πέμπτη, Απριλίου 05, 2018

Ένα αρωματικό κεράκι για το μπαλκόνι μας.


Το κεράκι (hoya), πολύ αγαπημένο μου φυτό, θεωρώ ότι δεν πρέπει να λείπει από κανένα φωτεινό μπαλκόνι. Αν ρίξετε μια σύντομη ματιά στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι οι χρωματικές ποικιλίες είναι αμέτρητες και φυσικά τις θέλεις όλες. 


Τα εντυπωσιακά στοιχεία στο φυτό αυτό είναι πολλά. Πράσινα ή κιτρινοπράσινα φύλλα σε διαφορετικά σχήματα - ακόμη και σε σχήμα καρδιάς - ανάλογα με το είδος, υπέροχα άνθη με κέρινη υφή και τέλος έντονο άρωμα. 


Πρόκειται για αναρριχητικό φυτό που με το κατάλληλο κλάδεμα μπορεί να καλύψει μια γωνίτσα στο μπαλκόνι μας. Σε περίπτωση που επιλέξετε να το διατηρήσετε ως φυτό εσωτερικού χώρου, νομίζω ότι θα αγαπήσει μια φωτεινή θέση στην κουζίνα. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ εντυπωσιακό αν το τοποθετήσουμε κάπου ψηλά και το αφήσουμε να κρεμάσει προς τα κάτω. 


Το κεράκι είναι αρκετά εύκολο στη φροντίδα του. Θέλει πολύ φως για να σας χαρίσει τα υπέροχα άνθη του όχι όμως απευθείας έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Συχνή λίπανση κατά την περίοδο της ανάπτυξής του, δηλαδή από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου. Δυστυχώς, ως τροπικό φυτό δεν είναι ανθεκτικό στο κρύο, ειδικά αν είναι μικρό σε μέγεθος, για αυτό θα χρειαστεί προστασία από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.





Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.


Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

2 σχόλια :

  1. Που μπορώ να αγοράσω το κερί φυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΩ ΣΠΟΡΟΥΣ ΧΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΞΥΠΝΑΩ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ? ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑ Η΄ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ Η΄ΣΕ ΣΚΙΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή