Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2017

Phalaenopsis schilleriana


H Phalaenopsis schilleriana είναι μια ορχιδέα που δεν πρέπει να λείπει από καμιά σοβαρή συλλογή. Εντυπωσιακή από κάθε άποψη ξεκινώντας από τα υπέροχα πιτσιλωτά φύλλα της και καταλήγοντας στα υπέροχα αρωματικά ροζ άνθη της. Με τα χρόνια η ανθοφορία της γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή. Δυστυχώς δεν θα τη βρείτε στη χώρα μας γιατί είναι ακριβή. Η schilleriana χρειάζεται πολλά χρόνια για να φτάσει το μέγεθος της κοινής Phalaenopsis. Απλά σκεφτείτε ότι στο εξωτερικό ένα φυτό πολύ μικρού μεγέθους κοστίζει γύρω στα 20 ευρώ.







Φέτος το φθινόπωρο έγινε μέρος της συλλογής μου. Χρειάστηκε να ταξιδέψει από τη μακρινή Λιθουανία (δείτε εδώ). για να φτάσει ανέπαφη στα χέρια μου. Τρία φυλλαράκια, ένας μικροσκοπικός ανθοφόρος και έπεται η συνέχεια. Αν το πάρετε απόφαση να την κάνετε δική σας μην ξεχάσετε να κάνετε χρήση της προσφοράς της Orchidejos για τους αναγνώστες μας (διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες  εδώ).






















Tέλος αν τα πάτε καλά με την αγγλική γλώσσα δείτε σχετικό ενημερωτικό video👇👇👇👇👇



Διαφορετικά χαρείτε τη μικρή μου.



Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου