Πέμπτη, Αυγούστου 31, 2017

Επιστρέφοντας από τις διακοπές. Ολική επαναφορά του κήπου μέσα σε μια ώρα.


Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά φέτος δεν είχαμε μόνο πολύ κρύο αλλά και πολύ ζέστη. Επιστρέφοντας από τις διακοπές τα περισσότερα φυτά μου ήταν ταλαιπωρημένα όχι μόνο από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από την απουσία μου. Όσο βολικό και αν είναι το καλοκαίρι το αυτόματο πότισμα, ο φίλος ή ο συγγενής που του εμπιστευόμαστε τη φροντίδα των φυτών μας, τίποτα δεν μπορεί να μας υποκαταστήσει.
Το να συνεφέρω τον παράδεισό μου δεν μου πήρε παραπάνω από μια ώρα.

  • Ότι φυτό ήταν μισοπεθαμένο και μισοξεραμένο πήρε δρόμο. Σε ένα μήνα τα φυτώρια θα είναι γεμάτα από φθινοπωρινές προτάσεις για να ξαναδώσουμε χρώμα στο χώρο μας. 
  • Σε όσα φυτά κιτρίνισαν τα φύλλα τους από το υπερβολικό πότισμα - λόγω του αυτόματου - το περιόρισα άμεσα. 
  • Ακολούθησε ένα ελαφρύ κλάδεμα που αυτή την εποχή είναι ιδανικό. Τα φυτά μας θα ξεφορτωθούν το όποιο άχρηστο φορτίο για να δώσουν την ενέργειά τους στη νέα βλάστηση.  
  • Έβαλα φρέσκο χώμα στην επιφάνεια κάθε γλάστρας. Ότι καλύτερο αυτή την εποχή καθώς από τα πολλά ποτίσματα το χώμα έχει μειωθεί αλλά και έχει χάσει πολλά θρεπτικά συστατικά. 

Η επιχείρηση επαναφοράς του κήπου τελείωσε με μια μαζική θεραπεία ενυδάτωσης όλων των φυτών, δηλαδή ένα καλό βαθύ πότισμα. Αν τώρα η συλλογή σας διαθέτει είτε ορχιδέες είτε φυτά εσωτερικού χώρου ένα spa με λεμόνι ή ξύδι και νερό (διαβάστε περισσότερα εδώ) θα τα κάνει πιο καινούρια από καινούρια καθώς θα το λεμόνι/ξύδι αφαιρεί όλα υπολείμματα από τα άλατα του νερού και τη σκόνη. Όσο για το final touch, διακοσμητικά κεριά σιτρονέλας παντού γιατί τα κουνούπια είναι ακόμη εδώ!

Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου