Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2017

Ένα λίπασμα για όλα...MILLER Nutri-Leaf



Όποιος έχει ασχοληθεί χρόνια με την κηπουρική σίγουρα έχει αντιληφθεί ότι αυτή η ιστορία με τα πολλά και διαφορετικά λιπάσματα για τα καλλωπιστικά φυτά μας είναι μια "μούφα". Σε φυτώρια και πολυκαταστήματα θα βρείτε λιπάσματα για ορχιδέες, για παχύφυτα, για οξύφυλλα, για ανθοφόρα, για πράσινα, για τριανταφυλλιές κτλ κτλ. Αν ρωτήσετε έναν σωστό επαγγελματία θα σας πει ότι όλα αυτά είναι πάνω κάτω τα ίδια και στο μόνο που διαφέρουν είναι στην ποσότητα των συστατικών τους.


Οι βασικές κατηγορίες είναι τρεις:
  1. Ανάπτυξης 30 10 10 Χρησιμοποιείται κυρίως κατά την περίοδο ανάπτυξης των φυτών ή αποκλειστικά σε πράσινα φυτά. 
  2. Ισορροπημένο 20 20 20 Χρησιμοποιείται  σε φυτά που η περίοδο ανάπτυξης συμπίπτει με την περίοδο ανθοφορίας. 
  3. Ανθοφορίας 9 15 27 Χρησιμοποιείται λίγο πριν και κατά την περιόδου που τα φυτά ξεκινούν να σχηματίζουν άνθη. 


Είναι αλήθεια ότι όλα τα φυτά δεν χρειάζονται την ίδια ποσότητα τροφής. Οι ανάγκες διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του φυτού και την εποχή. Στην αγορά υπάρχουν υδατοδιαλυτά λιπάσματα που μας δίνουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούμε τη δοσολογία ανάλογα με το φυτό και να επιλόγουμε τον σωστό τύπο λιπάσματος με βάση το κύκλο ανάπτυξης του φυτού. Η λύση αυτή είναι και πρακτική και οικονομική αν στο σπίτι μας υπάρχουν πάνω από πέντε δέκα φυτά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου.


Στους γεωπονικούς κύκλους το ΜILLER Nutri-Leaf θεωρείται από τα καλύτερα λιπάσματα της αγοράς. Συνδυασμένο δε με ένα προϊόν της κατηγορίας "ενεργοποιητές εδάφους" κάνει θαύματα. Σε ότι αφορά τις ορχιδέες αλλά και άλλα λιγόφαγα φυτά όπως οι κάκτοι και τα παχύφυτα το χρησιμοποιείτε διαλύοντας το στο μισό της δόσης ή ακόμη λιγότερο. Επειδή είναι διαφυλλικό μπορείτε μόνο να το ψεκάζετε (φύλλα και υπόστρωμα). Η οικονομία είναι τεράστια. Η επιλογή του ισορροπημένου 20 20 20 είναι πρακτική και ακολουθείται ευρέως. Βέβαια στην αγόρά θα βρείτε όλες τις εκδοχές (30 10 10, 20 20 20 και 9 15 27). 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου