Σάββατο, Αυγούστου 19, 2017

Θεραπεία ενυδάτωσης για ορχιδέες.


Αν μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές κάποιες από τις ορχιδέες σας δείχνουν λίγο ταλαιπωρημένες  από τη ζέστη κάντε τους μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης. Απλά μουλιάστε τις μέσα σε ένα κασπώ  με νερό για πάνω από 6 ώρες. Το επίπεδο του νερού να καλύπτει κατά το 1/2  ή τα 2/3 της γλάστρας.  


'Ισως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο και τρεις φορές. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να αφήσετε το φυτό σε αυτή την κατάσταση μέχρι και δύο εικοσιτετράωρα. Προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός προγράμματος ενυδάτωσης είναι ότι τα φυτά σας έχουν υγιές ριζικό σύστημα, απλά έχουν μείνει πολύ καιρό απότιστα και έχουν αφυδατωθεί. Μην παραλείπετε να ψεκάζετε τακτικά τα φύλλα τουλάχιστον για διάστημα μιας εβδομάδας. Το φυτό πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε δροσερό χώρο.

Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, μπορείτε να αφαιρέσετε το φυτό από το υπόστρωμά του και να το βουτήξετε ολόκληρο μέσα στο νερό για λίγες ώρες. Μετά κρεμάστε το με τα φύλλα να κοιτούν προς τα κάτω και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Αυτή η διαδικασία μπορεί αν επαναληφθεί δυο με τρεις φορές.

Τέλος, να έχετε κατά νου ότι το επόμενο διάστημα η ορχιδέα μπορεί να κιτρινίσει και να ρίξει κάποια από τα φύλλα της βάσης της. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍 στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.
Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου