Κυριακή, Μαρτίου 03, 2019

Καμέλιες σέρνουν το χορό της άνοιξης.


Νομίζω ότι είναι από τις πιο αγαπημένες των γυναικών όχι επειδή στο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά συνδέονται με το πάθος και τον έρωτα, αλλά για τη μοναδική ομορφιά του άνθους τους. Ο λόγος φυσικά για τις Καμέλιες. Καλλωπιστικός ανθοφόρος θάμνος εξαιρετικής ομορφιάς με υπέροχα γυαλιστερά πράσινα φύλλα και τεράστια άνθη στα κλασσικά girly χρώματα, λευκό, ροζ, κόκκινο. 


Οι καμέλιες ανθίζουν στα τέλη του χειμώνα και αυτή τη στιγμή η αγορά είναι γεμάτη από μπουμπουκιασμένα φυτά. Αν δεν υπάρχει στη συλλογή σας, αυτή η εποχή του χρόνου είναι η κατάλληλη για να την αποκτήσετε. Το κακό με τις καμέλιες είναι ότι ανήκει στα λεγόμενα δύσκολα φυτά. Έχει ειδικές απαιτήσεις σε χώμα για οξύφιλα για αυτό είναι προτιμότερο, ακόμη και αν έχετε κήπο, να τη διατηρήσετε σε γλάστρα τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια. Μπορεί τα μπουμπούκια της να είναι ανθεκτικά στο κρύο, τα άνθη της όμως είναι ευαίσθητα στην παγωνιά και στον αέρα. Επιλέξτε προστατευμένη θέση από το Βοριά και όχι ανατολικό προσανατολισμό καθώς δεν θέλουμε να δει ο πρωινός ήλιος τα άνθη της τις κρύες μέρες του χειμώνα. 


Είναι φυτό που δεν αγαπά την ξηρασία. Το καλοκαίρι φροντίζουμε να είναι σε ημισκιερή θέση και να έχει υγρασία το χώμα της. Μην το παρακάνετε όμως γιατί η υπερβολική υγρασία επηρεάζει το φύλλωμά της. Η διασφάλιση της σωστής αποστράγγισης είναι must. Λίπανση την περίοδο ανάπτυξης με ειδικό λίπασμα για οξύφιλα. Αν τη βάλετε τώρα στη συλλογή σας μην σπεύσετε να τη μεταφυτεύσετε. Δεν της αρέσει να της πειράζουν τις ρίζες της. Αφήστε τη για ένα χρόνο περίπου στην ίδια γλάστρα. Σε κάθε περίπτωση μεταφυτεύουμε μετά το πέρας της ανθοφορίας. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου