Πέμπτη, Απριλίου 13, 2017

Μια μυρωδάτη Πασχαλία στο μπαλκόνι σας.



Το Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μυρωδιά και τα χρώματα της Πασχαλιάς.  Από τότε που τη φύτεψα στο μπαλκόνι μου τρελαίνομαι να ξυπνώ το πρωί και να απολαμβάνω το  άρωμά της.


Η Πασχαλιά είναι εξαιρετικά εύκολο φυτό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και - 20 βαθμούς Κελσίου. Θέλει απλά μια φωτεινή θέση, νερό και το κατάλληλο για ανθοφόρα φυτά λίπασμα. Διαλέξτε ένα ωραίο μεγάλο πήλινο πιθάρι για να την μεταφυτέψετε και μόλις απανθίσει εκεί γύρω στα τέλη του Μάη κλαδέψτε τη στο επιθυμητό ύψος. Αυτή την εποχή θα τη βρείτε πολύ εύκολα σε μεγάλα φυτώρια. Κοστίζει ελάχιστα γύρω 10-12 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθός της. Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν κήπο, μπορείτε να τη βάλετε κατευθείαν στη γη για να αναπτυχθεί είτε σαν δέντρο, είτε σαν θάμνος. Η επιλογή είναι δική σας.


Όπως και να έχει, είτε σε γλάστρα είτε στο χώμα, το επόμενο Πάσχα θα τη βρει ανθισμένη και θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε όμορφες συνθέσεις για το χώρο σας ή απλά να απολαύσετε το μεθυστικό άρωμά της.


Καλό Πάσχα!


Μπορείτε να διαβάζετε αυτό το άρθρο και στο περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου