Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

FAQ...Μόλις μου χάρισαν μια ανθισμένη ορχιδέα και τα άνθη της πέφτουν. Τι κάνω λάθος;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ΤΙΠΟΤΑ.
Δύο είναι οι λόγοι που μια φρεσκοαγορασμένη Phalaenopsis - ή και οποιαδήποτε ορχιδέα ή φυτό- χάνει άνθη και μπουμπούκια.
  • Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι η αλλαγή περιβάλλοντος. Άλλες θερμοκρασίες, άλλες συνθήκες υγρασίας και φωτισμού. Αν η μεταβολή δεν είναι δραματική, οι απώλειες θα είναι μικρές. Το φυτό σας θα χάσει μερικά άνθη ή μπουμπούκια. Στην αγγλική ορολογία έχουμε να κάνουμε το λεγόμενο Βud Βlast. Για να μειώσουμε τις απώλειες φροντίζουμε να τοποθετήσουμε την ορχιδέα μας σε δροσερό και σχετικά σκιερό χώρο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πρώτη εβδομάδα μετά την αγορά πάντα είναι κρίσιμη. 
  • O δεύτερος λόγος είναι ότι η ορχιδέα είναι πολύ καιρό ανθισμένη και πλέον φυσιολογικά απανθίζει. Όταν επιλέγετε ένα φυτό κατά την αγορά φροντίστε να έχει αρκετά μπουμπούκια μεγάλα και κλειστά, σημάδια ότι η ανθοφορία έχει καιρό μπροστά της.

Δείτε ενδεικτικά τις παρακάτω φωτογραφίες




Σε κάθε περίπτωση αν δείτε την ορχιδέα σας να απανθίζει ΔΕΝ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ παραπάνω!!!!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍 στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου