Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2018

Δημιουργήστε μια πράσινη ζούγκλα στο αστικό περιβάλλον.


Νομίζω ότι όλοι μας λίγο πολύ λατρεύουμε τα ανθοφόρα φυτά, γαρδένιες, τριανταφυλλιές, ορτανσίες, καμέλιες, γιασεμιά, ορχιδεές. Μια λίστα που δεν έχει τέλος. Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε ανθισμένα. Όμως τα ανθοφόρα φυτά είναι ένα δύσκολο project. Η πλούσια ανθοφορία θέλει κόπο, ειδικές συνθήκες, υπομονή και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια τα πράσινα φυτά κερδίσουν συνέχεια έδαφος στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού. Μπορεί να μην μας προσφέρουν υπέροχα και ευωδιαστά άνθη όμως έχουν και αυτά τη δική τους χάρη και πολλά πλεονεκτήματα.





Τα πράσινα φυτά είναι στην πλειοψηφία τους πανεύκολα στη φροντίδα. Τα περισσότερα είδη απαιτούν ελάχιστο πότισμα. Σπανίως αρρωσταίνουν ή προσβάλλονται από έντομα. Απαιτούν μόνο ένα λίπασμα ανάπτυξης πλούσιο σε άζωτο από την άνοιξη μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου. Οι ποικιλίες αμέτρητες που σίγουρα θα βρείτε αρκετά να αντέχουν στο μικροκλίμα του χώρου σας αλλά και σε ιδιαίτερες συνθήκες φωτισμού. Τα περισσότερα έχουν υπέροχο πλούσιο φύλλωμα και όσο μεγαλώνουν σε μέγεθος γίνονται φοβερά εντυπωσιακά. Μπορούν να τοποθετηθούν παντού σε κάθε χώρο με οδηγό μόνο τη φαντασία σας και να δημιουργήσουν τη δική σας πράσινη ζούγκλα δίνοντας μια άλλη διάσταση στο αστικό περιβάλλον.









Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου