Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018

Φωτίνια, για ένα κατακόκκινο και trendy μπαλκόνι.

Πριν από αρκετά χρόνια οι φωτίνιες ήταν η απόλυτη μόδα στη διαμόρφωση των κήπων. Όσοι δεν τη γνωρίζετε, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τους κατακόκκινους φουντωτούς θάμνους που ξεπροβάλλουν, στις διαχωριστικές νησίδες των δρόμων, πλατείες και φυσικά στην περίφραξη πολλών πολυκατοικιών και μονοκατοικιών. Αυτή την εποχή μάλιστα το θέαμα είναι μοναδικό, καθώς τα περισσότερα φυτά είναι ανθισμένα, γεμάτα με λευκά μπουκέτα από μικροσκοπικά άνθη. 



Οι ιδιότητες της φωτίνιας την καθιστούν ιδανική και για το μπαλκόνι μας καθώς μπορεί να αναπτυχθεί σε γλάστρες και ζαρντινιέρες. Τα πλεονεκτήματά της είναι πάρα πολλά. Αντέχει στο κρύο αλλά και στη ζέστη. Όσο πιο πολλές ώρες δέχεται ήλιο τόσο πιο κόκκινα γίνονται τα φύλλα της. Αν λοιπόν υπάρχει μια ηλιόλουστη θέση στο χώρο σας και θέλετε να έχετε ένα φυτό εξαιρετικής ομορφιάς που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα, η φωτίνια είναι άριστη επιλογή. Μπορεί μάλιστα να δημιουργήσει, αν κλαδευτεί σωστά, φυσική σκιά και προστασία από τον καυτό ήλιο. Επειδή μελλοντικά το ύψος της μπορεί να ξεπεράσει τα τρία μέτρα αποτελεί έναν φυσικό τοίχο προστασίας από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών ή των γειτόνων. 


Η φωτίνια σε γλάστρα μπορεί να έχει και καθαρά καλλωπιστικό χαρακτήρα αν κλαδευτεί σε σχήμα μπάλας. Την άνοιξη, που είναι η εποχή της ανθοφορίας, τα λευκά άνθη της την κάνουν να μοιάζει με χιονόμπαλα. Ακόμη και αν δεν σας δώσει λουλούδια τα πρώτα χρόνια, το κόκκινο χρώμα των φύλλων της είναι από μόνο του  πολύ εντυπωσιακό. 


Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι λίγη υπομονή για να προσαρμοστεί στο χώρο σας. Αλλά άμα πάρει μπρος εξελίσσεται σε θάμνο απίστευτης ομορφιάς. Με την κατάλληλη λίπανση, από την αρχή ως το τέλος της άνοιξης και από την αρχή ως το τέλος του φθινοπώρου, η φωτίνια θα γίνει ο μεγάλος σας έρωτας. Αν τα λόγια μου δεν σας πείθουν η εικόνα της σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.




Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.
Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

2 σχόλια :