Μυρωδικά της άνοιξης: Από το μπαλκόνι στο πιάτο μας


Πάντα τέτοια εποχή τα μυρωδικά φυτά είναι από τα πρώτα που παίρνουν θέση στην αυλή μου, μετά τα γαρύφαλλα φυσικά. Δυόσμος, ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι, αρμπαρόριζα, μέντα, δάφνη και δεντρολίβανο νοστιμεύουν τις σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα κρεατικά σε όλες τις εθνικές κουζίνες. Δεν υπάρχει ωραιότερη αίσθηση από το να τα έχουμε φρέσκα και πάντα στη διάθεσή μας. Άλλωστε είναι τόσο φτηνά που αντικατάστασή τους είναι ότι πιο εύκολο.


Φως και νερό η μόνη τους απαίτηση. Δεν θα μπω στο κόπο να σας πω πόσο νερό και πόσο φως χρειάζονται, απλά να θυμάστε, ότι έχει σκληρά φύλλα είναι πιο ανθεκτικό στον ήλιο και διψάει λιγότερο. Αν η μελίγκρα τους επιτεθεί εκεί γύρω στα τέλη της άνοιξης, αντεπιτεθείτε με βιολογικά εντομοκτόνα. Τα μυρωδικά τα πάνε μια χαρά και στο εσωτερικό του σπιτιού για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.


Όσες αγαπάτε την εσωτερική διακόσμηση, βάλτε τις γλάστρες τους μια μια ή όλες μαζί σε ψάθινα καλάθια, τενεκεδάκια, γυάλινα βαζάκια ή όπου αλλού σας οδηγήσει η φαντασία σας. Στο Pinterest θα βρείτε χιλιάδες ιδέες. Αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, τα μυρωδικά μπορεί να γίνουν η αφορμή για να εκπαιδεύσουμε μικρούς κηπουρούς και chef. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου