Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018

Μαργαρίτα, το φυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.



Αν ένα ανθοφόρο φυτό δεν πρέπει να λείπει από κανένα μπαλκόνι, αυτό είναι η μαργαρίτα. Αυτή την περίοδο η αγορά είναι γεμάτη καθώς η άνοιξη μας ήρθε σχετικά νωρίς. Προτιμήστε τον κλασικό θάμνο με τα λευκά άνθη και όχι τις διάφορες χρωματιστές ποικιλίες. Επιλέξτε ένα φυτό αρκετά μεγάλο σε μέγεθος αν το επιτρέπει ο χώρος σας. Όσο πιο μεγάλο το φυτό τόσο πιο ανθεκτικό σε ακραίες θερμοκρασίες  και σε εντομολογικές προσβολές. Τέλος η πλούσια ανθοφορία πάντα είναι συνάρτηση του μεγέθους των φυτών μας.


Η μαργαρίτας σας θα χρειαστεί μια ηλιόλουστη θέση για να σας χαρίσει πολλαπλές ανθοφορίες από τώρα και μέχρι να πέσουν οι θερμοκρασίες κάπου στα μέσα του φθινοπώρου. Μην παραλείπετε να αφαιρείτε τα μαραμένα λουλούδια,  ενώ με την ολοκλήρωση κάθε ανθοφορίας κλαδεύετε ελαφρά τις κορυφές της καθώς ευνοείται η εμφάνιση πολλών νέων ανθέων. Φυσικά καθ' όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας δεν πρέπει να παραλείπουμε τη λίπανση με υδατοδιαλυτό, κατά προτίμηση, λίπασμα για ανθοφόρα φυτά.


Το καλοκαίρι η μαργαρίτα σας θα διψάει πάρα πολύ, για αυτό θέλει σχεδόν καθημερινό πότισμα. Αν αποφασίσετε να τη μεταφυτεύσετε άμεσα σε μεγαλύτερη γλάστρα φροντίστε για την καλή αποστράγγιση τοποθετώντας στον πάτο της γλάστρας λέκκα - διογκωμένη άργιλο - που θα βγείτε σε όλα τα κέντρα κήπου. Τέλος παρότι η μαργαρίτα θεωρείται ευαίσθητη στην παγωνιά, η προσωπική μου εμπειρία  είναι ακριβώς η αντίθετη. Σε κάθε περίπτωση μια προστασία τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα επιβάλλεται.



Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου