Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2018

Τρεις σοβαροί λόγοι για να πείτε ΟΧΙ στα κομμένα λουλούδια.

Όσες έχετε διαβάσει το παραμύθι σίγουρα θα θυμάστε πόσο πολύ θύμωσε το Τέρας όταν ο πατέρας της Πεντάμορφης έκοψε ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο του για να ικανοποιήσει την επιθυμία της αγαπημένης του κόρης. Η αλήθεια είναι ότι τα λουλούδια δεν πρέπει να τα κόβουμε αλλά ούτε και να τα αγοράζουμε κομμένα. Είτε έχουμε είτε δεν έχουμε οικολογική συνείδηση, νομίζω ότι μπορώ πολύ εύκολα να σας πείσω να μην ξανά αγοράσετε κομμένα λουλούδια για να στολίσετε το σπίτι σας ή για να τα χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Προσφέρουν μειωμένη απόλαυση, απαιτούν περισσότερη φροντίδα και τέλος κοστίζουν πολύ.

  • Τα περισσότερα κομμένα λουλούδια διατηρούνται σε ψυγεία, τυχαίο άραγε; Μόλις βρεθούν σε θερμοκρασία δωματίου οι μέρες τους είναι μετρημένες από μια έως τρεις. Αν επιμένετε στην αγορά κομμένων λουλουδιών, τουλάχιστον προτιμήστε αυτά που τα ανθοπωλεία τα έχουν εκτός ψυγείου. 
  • Η αλλαγή του νερού στο βάζο πρέπει να γίνεται σχεδόν καθημερινά, διαφορετικά το νερό μυρίζει άσχημα και αναπτύσσονται χιλιάδες παθογόνοι οργανισμοί που οδηγούν τα φυτά γρηγορότερα στη σήψη. Λίγη χλωρίνη στο νερό μπορεί να βοηθάει αλλά δεν μας απαλλάσσει από αυτόν τον μπελά που απαιτεί χρόνο. Αντιθέτως το πότισμα φυτών εσωτερικού χώρου γίνεται συνήθως μια φορά την εβδομάδα, ακόμη και τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες. 
  • Υψηλό κόστος. Μια πλούσια ανθοδέσμη μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 20 ευρώ. Ξέρετε πόσα ανθοφόρα φυτά μπορείτε να αγοράσετε με 20 ευρώ που θα σας χαρίσουν άνθη για μήνες; Φυσικά δεν θα σας τα μαρτυρήσω όλα σήμερα. Κάτι πρέπει να έχω να γράψω την επόμενη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Advertisement

2 σχόλια :

  1. το άρθρο σου είναι παραπλανητικό και άστοχο πρώτον! τα περισσότερα άν όχι όλα ανθοφόρα φυτά είναι εξωτερικού χώρου άρα η αντοχή τους μέσα είναι περιορισμένη και η φροντίδα τους είναι εξίσου ίδια. δεύτερο! το κόστος αγοράς είναι περισσότερο απο ενα μπουκέτο λουλούδια υπάρχουν φτηνά κομμένα λουλούδια εποχής ανεμόνες νεραγκούλες ζουμπούλια και πολλά άλλα στα άνθοπωλεία, εύχαριστώ για την φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνώ αλλά δεν πειράζει. Ο καθένας εκφράζει την γνώμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή