Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2017

Δώστε τέλος στον εφιάλτη του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.


Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ βαρέθηκα κάθε χρόνο την ίδια Χριστουγεννιάτικη ιστορία σε δύο εκδοχές. Εκδοχή πρώτη. Επιδρομή στο πατάρι για να κατέβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με έναν τόνο σκόνης. Εκδοχή δεύτερη. Κουβάλα το έλατο και άντε να βρεις το σωστό σε μέγεθος και άντε να χωρέσει στο αυτοκίνητο και άντε μάζευε μετά τα μαραμένα του φύλλα που μαζί με τα ξεραμένα κλαριά θα γίνουν καυσόξυλα ή θα πάνε στα σκουπίδια.


Φέτος λοιπόν αποφάσισα να δώσω ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη. Βέβαια, αν έχετε μικρά παιδιά ίσως δεν θα τον γλιτώσετε. Για όσες όμως έχουν μωράκια, μεγάλα παιδιά ή και καθόλου, υπάρχει μια εύκολη εναλλακτική πρόταση και οικολογική. Δοκιμάστε να στολίσετε ένα δεντρολίβανο. Θα το βρείτε σε μεγάλα φυτώρια σε διάφορα μεγέθη και σχήματα έτσι ώστε να ταιριάζει στο χώρο σας. Σε καμία περίπτωση δεν φτάνει σε μέγεθος το έλατο αλλά μπορεί να στολιστεί εξίσου εντυπωσιακά. Αφήστε που μυρίζει υπέροχα.


Μετά τις γιορτές δεν έχετε παρά να το βγάλετε στο μπαλκόνι σας. Είναι ένας θάμνος παντός καιρού με μηδαμινές απαιτήσεις σε φροντίδα και χρήσιμος στην μαγειρική. Ακόμη και αν σας μαραθεί μπορείτε να διακοσμήσετε με τα κλαδιά του το χώρο σας και μετά τις γιορτές.  Αν παρ' όλα αυτά έχετε αμφιβολίες οι εικόνες σίγουρα θα σας πείσουν να το τολμήσετε.  





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου