Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017

Χίλιες και μια ιδέες για να γίνει η κολοκύθα μέρος της φθινοπωρινής μας διακόσμησης και μετά το Halloween


Μπορεί να μην τα πάω καλά με τις ξενόφερτες γιορτές τύπου Halloween, όμως η κολοκύθα που πρωταγωνιστεί παντού αυτές τις ημέρες με ξετρελαίνει. Κυκλοφορεί σε όλα τα φθινοπωρινά χρώματα - βαθύ πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο  - και σε διάφορα μεγέθη για να μπορεί να στολίσει ότι επιλέξει η φαντασία μας. Η διακοσμητική της αξία ανεκτίμητη και τώρα και πάντα.


Σε κάθε περίπτωση, είτε αποφασίσετε να τη φάτε είτε όχι, πριν τη διακοσμήσετε κάπου στο χώρο σας θα πρέπει να την αποξηράνετε είτε ολόκληρη είτε τη φλούδα της. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Την πλένετε με νερό και σαπούνι, την περνάτε με ξύδι για να σκοτωθούν οι παθογόνοι οργανισμοί και ύστερα την αφήνετε στον ήλιο για τρεις εβδομάδες περίπου. Τέλος την περνάτε με ένα σπρέι αδιαβροχοποίησης  για γυαλάδα και προστασία. Από κει και πέρα οι επιλογές είναι άπειρες.



Η δική μου επιλογή, η κολοκύθα ως γλάστρα. Βάλτε στον πάτο της αποξηραμένης κολοκύθας χαλίκι για αποστράγγιση και μετά προσθέστε χώμα και τα φυτά της αρεσκείας σας. Εναλλακτικά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως κασπώ τοποθετώντας ολόκληρη τη γλάστρα μέσα στην κολοκύθα. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι τα χρυσάνθεμα ή η καλούνα δένουν τέλεια με την κολοκύθα.












Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου