Σάββατο, Οκτωβρίου 07, 2017

Ourico...ένα ιδιαίτερο για τις ορχιδέες μας γλαστάκι από την airplants.gr

Μπορεί να τρελαίνομαι με τα αερόφυτα αλλά νομίζω ότι πιο πολύ με ξετρελαίνουν ορισμένα από τα φυσικά υλικά (δείτε εδώ) που μπορεί κανείς να βρει στο site της airplants.gr. Δεν ξέρω αν τα υλικά αυτά συνδιάζονται τέλεια με τα αερόφυτα, για ένα είμαι σίγουρη, ότι με τις ορχιδέες τα πάνε εξαιρετικά.


To ourico (δείτε εδώ) μου κέντρισε την φαντασία. Πρόκειται για το κέλυφος ενός αρκετά μεγάλου βελανιδιού που μπορεί να φιλοξενήσει εκτός από ένα αερόφυτο, μικρές ορχιδέες αλλά και φυτά μικρού μεγέθους της αρεσκείας σας πχ παχύφυτα.  Απλά τοποθετήστε μέσα σε αυτό το φυτό σας και προσθέστε υπόστρωμα της επιλογής σας. H όλη κατάσταση θυμίζει μια παραλλαγή του kokedama style!


Στη συγκεκριμένη σύνθεση έβαλα γυμνάριζη τη βάντα μου, πρόσθεσα λίγο φλοιό πεύκου και στην επιφάνεια του έβαλα σφάγνο-βρύα για να συγκρατεί το φυτό και να κρατάει την υγρασία. Η επόμενη σύνθεση θα είναι σίγουρα μια μίνι Phalaenopsis.



H σύνθεση ποτίζεται πολύ εύκολα, είτε βουτώντας τη ολόκληρη στο νερό, είτε ποτίζοντας σαν να ποτίζατε κανονικά μια γλάστρα. Το φυσικό υλικό της "γλάστρας" επιτρέπει σε κάθε φυτό να αερίζεται τέλεια. Αν επιλέξετε φυτό που είναι φυτεμένο σε χώμα για να φιλοξενηθεί μέσα στο ourico βάλτε ψιλό χαλικάκι στην επιφάνεια του χώματος για να το συγκρατεί.


👉Μην ξεχνάτε ότι έχετε έκπτωση σε όλα τα προίοντα της airplants.gr -5% με τη χρήση του κουπονιού ORCHIDS.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍 στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου