Σάββατο, Ιουλίου 15, 2017

FAQ...Ποιές ορχιδέες αντέχουν στη ζέστη;

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που οι ορχιδέες μου έκαναν τεστ αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες όντας οι περισσότερες σε εξωτερικό χώρο. Τα συμπεράσματα ποικίλα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Βασικό συμπέρασμα: Αντέχουν όλες μια χαρά αρκεί να πληρούνται τρεις προϋποθέσεις. 
  • Να βρίσκονται σε απόλυτη σκιά.
  • Να είναι καλά ποτισμένες.
  • Να είναι απολύτως υγιείς.  

'Οσο και αν σας φανεί περίεργο παρατήρησα ότι σε κάποιες άρεσε ιδιαίτερα η ζέστη καθώς αναπτύχθηκαν με γοργούς ρυθμούς την περίοδο του καύσωνα. Όσες είχαν καινούρια άνθη δεν ενοχλήθηκαν καθόλου. Όσες ήταν ανθισμένες από το χειμώνα απάνθισαν μέσα σε λίγες μέρες. Κάποιες κιτρίνισαν παλιά και αδύναμα φύλλα σχεδόν μέσα σε ένα βράδυ. Τέλος όσες είχα στο αναρρωτήριο, μικρά και αδύναμα φυτά, φρέναραν την ανάπτυξή τους ενώ όσοι ανθοφόροι δεν είχαν προλάβει να σχηματίσουν άνθη σταμάτησαν να μεγαλώνουν. 


Οι καλύτερες του χωριού θα έλεγα ήταν οι Cymbidium και οι Vanda. Οι πρώτες μεγάλωσαν και μεγαλώνουν με ταχύτατους ρυθμούς χωρίς ιδιαίτερες έξτρα απαιτήσεις στο πότισμά τους τις δύσκολες ημέρες. Όσο για τις Vanda απόλαυσαν  και απολαμβάνουν τα καθημερινά μπάνια τους. 

Χαλαρά λοιπόν στους επόμενους καύσωνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου