Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017

Μπουκαμβίλια η αναρριχώμενη βασίλισσα του Ελληνικού καλοκαιριού.



Η Μπουκαμβίλια μπορεί θεωρητικά να σηματοδοτεί την άνοιξη αλλά σε κάθε περίπτωση είναι η απόλυτη βασίλισσα του Ελληνικού καλοκαιριού. Κυριαρχεί παντού στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα μέσα από μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Αν στο χώρο σας έχετε το πλεονέκτημα του κήπου, τότε δεν υπάρχει δικαιολογία αν δεν έχετε.



Η Μπουκαμβίλια θέλει πολύ φως για να σας χαρίσει πλούσια ανθοφορία. Μια θέση νοτιοανατολικού προσανατολισμού είναι ιδανική για το φυτό αυτό καθώς θα φλερτάρει με τον ήλιο τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αν τώρα δεν διαθέτετε κήπο, η Μπουκαμβίλια μπορεί να αναπτυχθεί εντυπωσιακά και μέσα σε γλάστρα αρκεί να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
  • Πήλινη γλάστρα για καλύτερη αποστράγγιση. Η Μπουκαμβίλια δεν αγαπά καθόλου την υγρασία.
  • Αγοράστε ένα μεγάλο σε ηλικία φυτό είτε πρόκειται  να το φυτέψετε στη γη είτε στη γλάστρα.
  • Για κανένα δυο χρόνια κρατήστε τη χαμηλή κλαδεύοντας τη. Αυτό θα βοηθήσει να αποκτήσει γερό και δυνατό κορμό. Μετά αφήστε τη να φτάσει όπου θέλετε απλά να θυμάστε όσο πιο πολύ κλαδεύετε τόσο πιο φουντωτή θα είναι. Θυσιάστε το ύψος για λίγο καιρό για χάρη του μεγέθους.
  • Λίπασμα, λίπασμα. Απατάστε αν νομίζετε ότι στο αστικό περιβάλλον θα έχετε μέσα σε λίγα χρόνια μπουκαμβίλιες όμοιες με αυτές των νησιών. Τα φυτά αυτά  είναι πολύ μεγάλα σε ηλικία και έχουν πολύ βαθιές ρίζες. Φρεσκοφυτεμένα φυτά ή φυτά που μεγαλώνουν σε γλάστρα θέλουν για πολλά χρόνια συστηματική λίπανση με σοβαρά λιπάσματα και όχι αυτά των super market. Επισκεφτείτε ένα γεωπονικό κέντρο για οδηγίες λίπανσης και πάντα να προτιμάτε τα υδατοδιαλυτά. 


Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου