Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017

Αγοράζοντας ορχιδέες από το εξωτερικό. Η εμπειρία της Λιάννας.

Πριν από λίγες εβδομάδες αναρτήθηκε σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα η εκπτωτική προσφορά της Orchidejos για τους αναγνώστες μας και αφορούσε έκπτωση 20% για την πρώτη σας αγορά (δείτε εδώ την προσφορά). Η αγορά λουλουδιών από προμηθευτές του εξωτερικού είναι μια πολύ εύκολη και διασκεδαστική θα έλεγα υπόθεση αρκεί να τηρείται μια και μοναδική προϋπόθεση. Αξιόλογος προμηθευτής ως προς την ποιότητα των φυτών και την παροχή υπηρεσιών. 
Αν θέλει κανείς μάλιστα να ξεφύγει από το να έχει μόνο ένα βαρετό είδος ορχιδέας σε πολλά διαφορετικά χρώματα, νομίζω ότι οι εισαγωγές φυτών από το εξωτερικό είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουμε ιδιαίτερες συλλογές. Δυστυχώς στη χώρα μου η αγορά κατακλύζεται από την γνωστή μας Phalaenopsis με αποτέλεσμα να αγνοούμε παντελώς την ύπαρξη φυτών μοναδικής ομορφιάς.  


Η αναγνώστριά μας η Λιάννα τόλμησε να προμηθευτεί φυτά από το εξωτερικό και μοιράζεται μαζί σας την εμπειρία της.

"Οι περισσότεροι θα έχετε καταλάβει ότι οι γνώσεις μου πάνω στις ορχιδέες είναι λίγες και αυτές βασίζονται αποκλειστικά σε προσωπικούς πειραματισμούς και μόνο με τις γνωστές σε όλους phalaenopsis. Αν και κατά καιρούς έβλεπα σε ηλεκτρονικά site ορχιδέες τις οποίες θα ήθελα να αποκτήσω δίσταζα, διότι, αφενός, δεν ήξερα σε τι κατάσταση θα έρθουν και αφετέρου, το ταχυδρομικό κόστος ήταν μεγάλο. Ήδη η πρώτη μου παραγγελία με τα μωρά Cattleyas, αποδείχτηκε μεγάλος μπελάς, και αν ακόμη υπάρχουν οφείλεται στη βοήθεια της σελίδας All About Orchids. Έτσι, όταν αναρτήθηκε σε αυτό το site η προσφορά της Οrchidejos αποφάσισα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου παραγγέλλοντας μία   Phalaenopsis Speciosa C1 και μία Phalaenopsis Black Jack, τις οποίες και σας παρουσιάζω με μεγάλη χαρά.
Η αποστολή από Λιθουανία έγινε στις 5 Ιουνίου και τις παρέλαβα σήμερα 15 Ιουνίου το πρωί στην κατάσταση που τις βλέπετε, μέσα σε ένα εκπληκτικό περιτύλιγμα.






Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην άψογη και ταχύτατη εξυπηρέτηση από μέρους τους. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αναστασία για την ευκαιρία που μου έδωσε να αποκτήσω δύο ορχιδέες που ήθελα και σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσω!"

2 σχόλια :