Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

Οι δικές σας συμβουλές φροντίδας. Η Αγγελική μοιράζεται μαζί μας την δική της εμπειρία.

Καθημερινά λαμβάνω πολλές φωτογραφίες από τις δικές σας ανθοφορίες. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τις εικόνας που μου έστειλε η Αγγελική Πουλακίδα και έτσι της ζήτησα να μοιραστεί μαζί μας τη δεκαετή εμπειρίας της με τις ορχιδέες.


"Βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη ανθοφορία είναι να αγαπάς τις ορχιδέες και να τις φροντίζεις σαν μέλος της οικογένειας. Ότι κάνεις με αγάπη γίνεται τέλειο! Οι ορχιδέες θέλουν καταρχήν φως,  πολύ φως! Είμαι τυχερή γιατί έχω τεράστια παράθυρα στο σπίτι. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι δεν τους αρέσει να τους αλλάζεις θέση μέσα στο σπίτι.  Όταν τις μετακινείς τσαντίζονται. Θα ήθελα να τις έχω διάσπαρτες σε διάφορα μέρη του σπιτιού π.χ. στο μπάνιο,  στην κρεβατοκάμαρα, αλλά όσο ευδοκιμούν στο σαλόνι - κουζίνα που υπάρχει πολύ φως, δεν ευδοκιμούν πουθενά άλλου. 



Τις έχω χρόνια. Κάποια φυτά και δέκα χρόνια αλλά τις περισσότερες τις έχω ανανεώσει. Είναι φυτά τριών χρόνων. Δεν τις έχω μεταφυτεύσει (με ενδιαφέρει και παρακολουθώ τα άρθρα σας.). Μόλις τελειώσει η ανθοφορία τις μαζεύω όλες μαζί μπροστά από μια μεγάλη μπαλκονόπορτα που έχει πάντα φως και τις λιπαίνω μια φορά στις 15 γιατί το χειμώνα δεν θέλουν συχνό πότισμα. Σταματώ τη λίπανση μόλις σκάσει το πρώτο άνθος. Από εκεί και πέρα μόνο νερό γιατί έχω παρατηρήσει ότι μου χαλάει το άνθος!


Κάποιες φέτος άνθισαν δύο φορές μέσα στο χρόνο. Έπεσαν τα άνθη τους και από τα ίδια κλαριά ξαναπέταξαν και έβγαλαν καινούργια κλαράκια γεμάτα λουλούδια. Από το Πάσχα και μετά που είναι γεμάτες άνθη και κάνει ζέστη τις ποτίζω κάθε εβδομάδα. Τις τοποθετώ μέσα σε νερό για 3-4 ώρες, καλή αποστράγγιση και στη θέση τους. Νομίζω το πότισμα είναι από τα βασικότερα. Τις παρακολουθώ όταν έχουν έστω και λίγη υγρασία περιμένω δεν ποτίζω και ας έχει περάσει εβδομάδα. Μόλις δω ότι έφυγε εντελώς η υγρασία και ελάφρυνε το γλαστράκι τις ποτίζω αμέσως. Τις αφήνω να μου δείξουν ποτέ θέλουν πότισμα. Γιατί και το πολύ νερό βλάπτει όπως και η υπερβολική ξηρασία. Φέτος νομίζω είχα καλό timing με το πότισμα. Αυτά σε γενικές γραμμές. Ελπίζω να βοήθησα!"




Η Αγγελική έκανε την αρχή. Στείλτε και εσείς τη δική σας εμπειρία. Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας. Άλλωστε κάθε φυτό είναι διαφορετικό και κάθε εμπειρία μοναδική. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου