Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Ένας μικροσκοπικός κήπος στο παλιό σερβίτσιο της μαμάς.



Αξιοποίησε το παλιό σερβίτσιο της μαμάς ή της γιαγιά σου μετατρέποντάς το σε ένα μικροσκοπικό κήπο. Φλιτζανάκια floral, γαλατιέρες και ζαχαριέρες μπορούν να φιλοξενήσουν νεαρά φυτά ή συνθέσεις φρέσκων λουλουδιών, της αρεσκείας σου. Αν δεν το έχεις με την κηπουρική, κάκτοι και παχύτατα είναι ιδανική επιλογή. Και φυσικά μην παραλείψεις την γνωστή πλέον για την ευκολία της sansevieria cylindrica. Τα αρωματικά όπως βασιλικός και δυόσμος θα χρειαστούν αρκετή φροντίδα καθώς έχουν απαιτήσεις σε νερό. Το ίδιο και τα εποχικά ανθοφόρα. Μια καλή επιλογή είναι πάντα οι ανοιξιάτικοι βολβοί που δεν χρειάζονται και τόσο πότισμα. Τέλος μπορείς να πρωτοτυπήσεις διαλέγοντας μια mini ορχιδέα Phalaenopsis!


Σκόρπισε τα παλιομοδίτικα φλιτζανάκια στο χώρο σου. Κάθε μικροσκοπικό φυτό θα βρει την δική του ιδιαίτερη θέση σε διάφορα σημεία του σπιτιού σύμφωνα με την ιδιαίτερη αισθητική σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα φλιτζανάκια σαν κασπώ ή και ακόμη να φυτέψεις μέσα τα μικροσκοπικά φυτά. Αν επιλέξεις τη δεύτερη λύση απλά βάλε λίγα διακοσμητικά χαλικάκια στον πάτο του φλιτζανιού για καλύτερη αποστράγγιση. Τα φυτούλια σου χρειάζονται ελάχιστο πότισμα. Ένα μια δύο κουταλάκια του γλυκού αντί για ζάχαρη ή ένα ελαφρύ ψέκασμα είναι αρκετό.



Τώρα αν η μαμά πατήσει πόδι και θέλει το σερβίτσιο της στο ράφι πάντα υπάρχει η επιλογή από παλιές μισοσπασμένες άχρηστες κούπες.


Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο και στο jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου