Σάββατο, Μαρτίου 18, 2017

FAQ...Που θα βρω τις ορχιδέες των ονείρων μου;


Όποιος έχει κολλήσει το μικρόβιο με τις ορχιδέες γνωρίζει πολύ καλά ότι μια Phalaenopsis δεν είναι αρκετή. Πάντα θέλεις μια άλλη, με άλλα χρώματα, πιο μικρή, πιο μεγάλη. Και μετά θέλεις και εκείνες τις άλλες, τα διαφορετικά γένη με τα περίεργα λουλούδια, τα ιδιαίτερα χρώματα και αρώματα. Και εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Δυστυχώς στην ελληνική αγορά θα βρείτε μόνο τα βασικά. Πέρα από Phalaenopsis υπάρχουν Cymbidiums ελληνικές και εισαγωγής, Dendrobiums, Oncidiums, Cattleyas, Paphiopedilums και φυσικά Vandas. Αν θέλετε τώρα να εντοπίσετε ένα από αυτά τα βασικά γένη, θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα κοντινό σας φυτώριο, κυρίως αυτή την περίοδο που είναι η εποχή ανθοφορίας για τα περισσότερα ορχιδεοειδή. Πολύ πιθανόν να μην βρείτε παρά μόνο Phalaenopsis ή στην καλύτερη των περιπτώσεων και καμία Cymbidium. Και εδώ αρχίζει το κυνήγι.


Στην χώρα μας υπάρχουν μεγάλοι χοντρέμποροι φυτών οι οποίοι προμηθεύουν την αγορά με φυτά και ορχιδέες φυσικά. Αυτοί εισάγουν τα περισσότερα από τα παραπάνω γένη αλλά προμηθεύουν μόνο όσα φυτώρια, ανθοπωλεία ή πολυκαταστήματα τους τα ζητήσουν. Δεν έχετε λοιπόν παρά, αφού εντοπίσετε ένα αξιόπιστο φυτώριο που εμπορεύεται ορχιδέες - και αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο -, να ζητήσετε να σας φέρει την ορχιδέα των ονείρων σας. Έτσι απλά.

Η επιλογή αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα. Κυρίως διασφαλίζει την αγορά φρέσκων φυτών με αποτέλεσμα να χαρείτε την ανθοφορίας τους στο μέγιστο του χρόνου. Αγοράζοντας ορχιδέες δεξιά και αριστερά (πολυκαταστήματα, λαϊκή κτλ) κινδυνεύετε να σας πουλήσουν φυτά που τα έχουν στα ράφια τους πολύ καιρό. Καλλιεργείστε μια σχέση καλού πελάτη με το φυτώριο της περιοχής σας και σίγουρα θα βγείτε και οι δύο κερδισμένοι.  


Τώρα αν σας έχει ανοίξει η όρεξη πολύ και θέλετε να ξεφύγετε από τα απολύτως εμπορικά γένη, δυστυχώς θα πρέπει να απευθυνθείτε προσωπικά σε προμηθευτές του εξωτερικού. Αλλά αυτό θα είναι θέμα επόμενης ανάρτησης.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου