Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017

Doctor Plant ένας αξιόπιστος φυτογιατρός!

Η αγάπη μου για τα φυτά πάει πίσω πολλά χρόνια, τις εποχές εκείνες που δεν υπήρχε ούτε η υποψία του διαδικτύου. Τα λιγοστά βιβλία που κυκλοφορούσαν στην αγορά, μοναδικός οδηγός για την φροντίδα τους. Σήμερα που όλα βρίσκονται στο διαδίκτυο είναι σχετικά πολύ εύκολο να βρει κανείς πληροφορίας γύρω από την φροντίδα των φυτών, αρκεί να το θελήσει. Όμως ότι και να λέμε η ύπαρξη ανθρώπων που γνωρίζουν γύρω από το θέμα είναι αναντικατάστατη. Γνώση συνεπεία της εμπειρίας και της μελέτης δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την επιστημονική.  Εδώ ξεκινάει όμως ένα άλλο πρόβλημα. Την εποχή της ημιμάθειας και του άρπα κόλα δύσκολα βρίσκει κανείς σοβαρούς επαγγελματίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να φροντίσουμε σωστά τα φυτά μας, ειδικά σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των ασθενειών. Δεν ξέρω πόσα χρήματα έχω πετάξει τελευταία χρόνια αγοράζοντας ακατάλληλα προϊόντα λίπανσης και κυρίως θεραπείας φυτών μετά από προτροπή των "ειδικών". Πολλά από αυτά επικίνδυνα όχι μόνο για τα φυτά αλλά και για τον άνθρωπο. Η επιλογή της χρήσης μη χημικών ουσιών στη θεραπεία είναι μια επιλογή για εμάς τους εμπειρικούς της γεωπονίας, αλλά δεν μπορεί να λύσει σοβαρά προβλήματα και η λύση πετώ το φυτό μου και παίρνω άλλο δεν είναι πάντα επιθυμητή. Φυτά ετών δεν εγκαταλείπονται εύκολα.



Με αφορμή την υποψία σοβαρής ασθένειας σε μια από τις ορχιδέες μου επισκέφτηκα πριν από ένα χρόνο για πρώτη φορά το γεωπονικό κατάστημα Doctor Plant μετά από προτροπή μιας φίλης που πίνει στην κυριολεξία νερό στο όνομά τους.   Η αλήθεια είναι ότι πήγα έτοιμη με τη συνταγή του γιατρού μου, του Tάσου Χαραλαμπή,  για να αγοράσω ένα μυκητοκτόνο. Όμως δεν μπορώ να μην καταθέσω την έκπληξή μου από την άριστη εξυπηρέτηση και την περαιτέρω βοήθεια που πήρα από τους ευγενέστατους οικοδεσπότες. Οι άνθρωποι του Doctor Plant έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να μάθουν και για τις ορχιδέες καθώς σπανίως κάποιος ρωτά για τις ασθένειες αυτών των φυτών. Ήταν άριστοι γνώστες των φυτοφαρμάκων που ζήτησα και δεν προσπάθησαν - όπως άλλοι - να μου πουλήσουν ότι να είναι ή ότι έχουν.

Οι οδηγίες χρήσεις άριστες  και σύμφωνες με αυτές του γιατρού. Επειδή πάντα είναι σημαντικό το καλό να λέγετε και να ακούγετε είπα να τους αφιερώσω λίγες λέξεις και πραγματικά αχρείαστοι να είναι. Στο γεωπονικό κατάστημα Doctor Plant βέβαια, εκτός από φυτοφάρμακα και λιπάσματα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία φυτών με συμβουλές επιλογής και συντήρησης. Αν λοιπόν κάποιο φυτό σας αρρωστήσει, ξέρετε που θα βρείτε έναν αξιόπιστο γιατρό. Όσο για τους αμιγώς λάτρεις τις ορχιδέας θα βρείτε εκτός από τα αγαπημένα σας φυτά και ότι άλλο χρειαστείτε για να τις μεταφυτεύσετε. Orchid Focus repoting mix (πράσινη και λευκή συσκευασία) τα γνωστά διάφανα γλαστράκια και τέλος τα ειδικά για τις ορχιδέες λιπάσματα σε πολύ πολύ ανταγωνιστικές τιμές.






2 σχόλια :

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Θα επισκεφθώ το χώρο με την πρώτη ευκαιρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα και την βοήθειά σας αν γίνεται στη φροντίδα της Μανόλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή