Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

Βασικές συμβουλές για την αγορά μιας ορχιδέας... η κατάλληλη εποχή!



Η περίοδος ανθοφορίας της Phalaenopsis ξεκινά με τα πρώτα κρύα. 'Ετσι κάπου στα μέσα του χειμώνα τα πρώτα άνθη κάνουν την εμφάνισή τους. Συνεπώς επιλέξτε να αγοράσετε μια ορχιδέα από τον Φλεβάρη μέχρι και τα μέσα της άνοιξης για να απολαύσετε όλο τον κύκλο ανθοφορίας του φυτού που διαρκεί από τρείς έως έξι μήνες!
Μην μπείτε όμως ποτέ στον πειρασμό να δωρίσετε ή να αγοράσετε μια Phalaenopsis το καλοκαίρι καθώς αυτή βρίσκεται, όπως και οι περισσότερες ορχιδέες, σε περίοδο ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι τα όποια άνθη υπάρχουν θα πέσουν σύντομα. Επιπλέον ένα νέο περιβάλλον με αυξημένες θερμοκρασίες - του σπιτιού μας σε σχέση με το ανθοπωλείο ή το φυτώριο - επιφέρει σοκ στο φυτό με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος από τα άνθη ή τα μπουμπούκια του. Από την άλλη οι καλοκαιρινοί μήνες προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για αγορές σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι έμποροι ξεπουλούν τα λουλούδια τους όσο όσο πριν τα πετάξουν. 
Έτσι μπορεί να αποκτήσετε πολύ φτηνές ορχιδέες. Με την κατάλληλη περιποίηση θα σας ανταμείψουν με πολλά πολλά άνθη την επόμενη άνοιξη αφού χάρη σε εσάς δεν βρέθηκαν στα σκουπίδια!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου