Κυριακή, Ιουνίου 26, 2016

Βασικές συμβουλές για την αγορά μιας ορχιδέας... η επιλογή του φυτού!



Όσο σημαντικό και αν είναι το από που (σχετικό άρθρο) και ποια εποχή (σχετικό άρθρο) θα επιλέξετε μια Phalaenopsis, το κρισιμότερο όλων είναι η σωστή επιλογή του ίδιου του φυτού μας.
Τέσσερα είναι τα σημεία που πρέπει κανείς να παρατηρήσει με προσοχή προκειμένου να επιλέξει ένα υγιές φυτό. Ρίζες, φύλλα, άνθη και υπόστρωμα.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο 👇👇👇👇👇


Παρατηρήστε προσεκτικά τις ρίζες της ορχιδέας. Θα πρέπει να έχουν πράσινο ή γκριζοπράσινο χρώμα. Καφέ ρίζες είναι ένδειξη ότι το φυτό σαπίζει. Όσες περισσότερες μπορείτε να διακρίνετε τόσο το καλύτερο.


Τα φύλλα επίσης πρέπει να έχουν ζωηρό πράσινο χρώμα και να είναι αρκετά σκληρά. Αν είναι ζαρωμένα ή πλαδαρά, η ορχιδέα υποφέρει από αφυδάτωση. Κηλίδες και στίγματα δηλώνουν ηλιακά εγκαύματα και μύκητες. Τέλος μην επιλέξετε φυτά με κίτρινα φύλλα, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα αλλά μπορεί και πολλά.

Αποφύγετε να αγοράσετε μια Phalaenopsis σε  πλήρη ανθοφορία. Προτιμάτε ανθισμένα φυτά που έχουν και λίγα μπουμπούκια σε μέγεθος όπως αυτό της φωτογραφίας. Οι πιθανότητες να παραμείνει η ορχιδέα ανθισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αυξημένες. Παρατηρήστε με προσοχή τα άνθη. Αν είναι σκληρά και έχουν κέρινη υφή τότε σημαίνει ότι είναι φρέσκα. Αν τα πέταλά τους είναι μαλακά όπως στα τριαντάφυλλα τότε σημαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο 👇👇👇👇

Τέλος μακρυά από ορχιδέες σε γυάλινα βάζα χωρίς αποστράγγιση. Επιλέξτε φυτά στη κλασική διάφανη γλάστρα μέσα σε διακοσμητικό κασπώ φυτεμένη σε φλοιό πεύκου ή λέκκα. 
                                                                    
Καλές αγορές!



Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου